THE FLORIDA PROJECT Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 22 JUN

Regie: Sean Baker Met: Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Valeria Cotto, Macon Blair (Verenigde Staten 2017, kleur, 125 min.) Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Beoordeling IMDb 7,6 / 10

Genomineerd voor een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol (Willem Dafoe). The Florida Project heeft al veel prijzen in de wacht mogen slepen. Willem Dafoe (Murder on the Orient Express, The Grand Budapest Hotel, The English patient) is hierbij de grote winnaar. Hij won al drie awards voor beste mannelijke bijrol, waaronder een National Board of Review Award. Regisseur Sean Baker won een New York Film Critics Circle Award voor beste regie.

De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen. Haar 22-jarige moeder doet ondertussen haar best om zo goed ze kan voor haar te zorgen, maar wil ondertussen als twintiger ook gewoon wat lol kunnen beleven. Daarbij redt Moonee zich verder prima. Motelmanager Bobby (Willem Dafoe) lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden, totdat het echte leven Halley inhaalt en ze de harde realiteit onder ogen moet komen. De montage is energiek, de toon luid en humoristisch. The Florida Project is een warme film.

(★★★★★) VPRO Cinema “Energiek en levensecht, nooit zwaar of prekerig”

(★★★★★) Empire “Een ontroerend en emotioneel meesterwerk”

(★★★★★) The Guardian “Prachtig sympathiek portret van de gemarginaliseerde ervaring”

(★★★★★) nrc “De nieuwe film van Sean Baker is een van die uitzonderlijke producties die je niet wilt missen.”

(★★★★) De Morgen “Bruisend, onsentimenteel en atypisch”

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree € 5.00

Entree + Filmhap € 12.50

Koop hier uw kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

125 min

Reacties op THE FLORIDA PROJECT 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief