DE DIRIGENT Film

CINEMA ISLEMUNDA

DO 7 MAR

Genre: Drama, Romantiek

Regie: Maria Peters (Sonny Boy)
Met: Christanne de Bruijn, Annet Malherbe, Raymond Thiry, Gijs Scholten van Aschat, e.a.
(Nederland 2018, kleur, 135 min.)

De dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico, ’s werelds eerste vrouwelijke dirigent.

Amerika 1926: De Nederlandse 24-jarige Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium.

Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen?

Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chefdirigent: Karina Canellakis. Voor. Het. Eerst.
Antonia Brico was haar tijd minstens een eeuw vooruit.

De Filmkrant
“Voor Christanne de Bruijn, tot nu alleen in het theater te zien, is het haar eerste filmrol en het is indrukwekkend hoe ze de film draagt. Het is geen verrassing dat De Bruijn getipt wordt als European Shooting Star 2019.”

Gids.TV
“De Dirigent straalt luxe uit, met prachtige kleuren, een schitterende ¬belichting en decors die aan Hollywoodfilms van weleer doen denken. Daarnaast zijn er grote internationale acteurs, zoals de fantastische rollen van Sian Thomas (bekend van Harry Potter) en Benjamin Wainwright
(A Quiet Passion).”

PRIJZEN

Aanvang 14.00 uur

Entree € 5.00

Entree + Filmhap € 12.50

Koop hier uw kaarten

 

 

 

DUUR VOORSTELLING

135 min

Reacties op DE DIRIGENT 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief