DETENTIESCHADE (PREMIERE) Theater

ROTTERDAMS WIJKTHEATER

DO 31 OKT

Wat betekent het om een ‘gangster’ te zijn? Waarom word je gangster? Wat is er cool aan het klassieke verhaal van Tony Montana in Scarface? Wat zijn de codes en regels? Zelfs burgemeester Aboutaleb ging begin dit jaar in gesprek met rappers over het verheerlijken van geweld. Rotterdams Wijktheater-regisseur Hans Lein maakt een nieuwe jongerenvoorstelling over deze vragen en doet daarvoor vooronderzoek in een gevangenis met gedetineerde jongeren. 

 

Het Rotterdams Wijktheater maakt al 25 jaar authentieke voorstellingen voor, door en met zeer verschillende Rotterdammers. Een blijvende inspiratiebron voor ons werk vormen de echte ‘Roffa’ jongeren en hun (straat)cultuur. Regisseur Hans Lein maakt dynamische, kleurrijke en spannende voorstellingen en dat doet hij samen met jongeren die ondanks hun moeilijke start en ondanks vooroordelen onvermoeid blijven strijden voor hun plekje in deze samenleving. De voorstellingen zijn altijd gebaseerd op de levensverhalen en talenten van deze jongeren en zijn daardoor vaak heel herkenbaar voor een jongerendoelgroep, in zowel vorm als inhoud. 

 

Detentieschade wordt gespeeld door drie acteurs en kan zowel in de klas (kleine versie) als in het theater (grote versie) worden getoond. De doelgroep van deze voorstelling wordt gevormd door jongeren uit het voortgezet onderwijs, zowel boven- als onderbouw. Naast de voorstelling bieden we workshops aan waarmee we het onderwerp van de voorstelling op een interactieve manier verder met de leerlingen uitdiepen.


PRIJZEN

Aanvang 20.15 uur

Entree 7,50 euro

 

DUUR VOORSTELLING

Reacties op DETENTIESCHADE (PREMIERE)