A STAR IS BORN Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 22 MAR

Genre: Muziek, Drama

Regie: Bradley Cooper
Met: Bradley Cooper, Lady Gaga, Sam Elliot, William Belli, e.a.
(Verenigde Staten 2018, kleur, 135 min.)

Beoordeling IMDb 7,9 / 10

Lady Gaga: Oscar en Golden Globe Award 2019 voor het lied Shallow uit de filmhit A Star is Born.

8 Oscars nominaties 2019
Beste Lied, Beste Geluid, Beste Cinematografie, Beste Aangepast Scenario, Beste Mannelijke Bijrol, Beste Vrouwelijke Hoofdrol, Beste Film en Beste Mannelijke Hoofdrol

6 Golden Globe Awards nominaties 2019: Beste Regie, Beste Mannelijke Hoofdrol, Beste Vrouwelijke Hoofdrol, Beste Film en Beste Lied

In A Star Is Born schitteren viervoudig Oscar® genomineerde Bradley Cooper (American Sniper, American Hustle, Silver Linings Playbook) en Oscar- genomineerde® superster Lady Gaga.
Het is haar eerste hoofdrol in een grote speelfilm en Cooper maakt tevens zijn debuut als regisseur.

In deze nieuwe verfilming van het tragische liefdesverhaal, speelt Bradley Cooper de aan lager wal geraakte country-ster Jackson Maine. Maine ontdekt - en wordt verliefd op - de onbekende, worstelende artiest Ally (Lady Gaga). Ze heeft haar droom om het te maken in de muziek business zo goed als opgegeven, tot Jack haar aanmoedigt haar plek in de spotlights op te eisen. Wanneer dit lukt, begint hun liefdesrelatie echter scheurtjes te vertonen. Jack voert een innerlijke strijd en heeft moeite met het feit dat hij steeds meer in haar schaduw komt te staan.

Naast haar rol als Ally, heeft Lady Gaga, samen met Cooper en een handvol artiesten waaronder, Lukas Nelson, Jason Isbell en Mark Ronson, een aantal nieuwe nummers geschreven voor de film. Het gaat om originele muziek wat live opgenomen is voor de film.

★★★★ De Volkskrant
"Het is een grandioze vondst. Lady Gaga oogt onvervalst als onzekere serveerster met onvervulde zangambities. Maar als die innemende Ally dan eenmaal het concertpodium bestijgt, eerst nog wat schuw, later als geknede popgodin, ontwaren we het volle castingwonder van A Star is Born."

★★★★ De Telegraaf
“… energieke regie en de twee hartveroverende hoofdrolspelers."

★★★★ AD
"De grote vraag was of Lady Gaga zich voor de camera kan handhaven. Zij maakt het helemaal waar. Ze acteert en zingt de sterren van de hemel met haar eerste grote filmrol. Een Oscarnominatie is wel het minste wat ze kan verwachten." 

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

UITVERKOCHT

 

 

 

DUUR VOORSTELLING

135 min

Reacties op A STAR IS BORN 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief