VOLVER Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 24 JAN

Genre: Drama, Komedie

Regie: Pedro Almodóvar
Met: Penélope Cruz (Raimunda), Carmen Maura (Abuele Irene), Lola Dueñas (Sole), Blanca Portillo (Agustina), Yohana Cobo (Paula), Chus Lampreave (Tía Paula) e.a.
(Spanje 2006, kleur, 120 min.)

IMDb beoordeling 7,6 / 10
Dolor y gloria, de nieuwste film van Pedro Almodóvar met een kans op een Oscar, wordt vertoond op vrijdag 31 januari. Je kunt vrijdag 24 januari alvast in de stemming komen met Almodóvar’s Volver.

Almodóvar laat in Volver zien dat hij als geen ander komedie en psychologisch drama weet te combineren. Tijdens het filmfestival in Cannes 2006 werd de vrouwelijke cast collectief onderscheiden met de prijs voor de beste actrice. Penélope Cruz kreeg later ook nog een Oscar- en Golden Globe nominatie voor Beste Actrice,

Pedro Almodóvar keert in Volver (Spaans voor terugkeren) terug naar zijn jeugd op het Spaanse platteland La Mancha en zijn muzes Carmen Maura en Penélope Cruz.

VOLVER (2006) is een bruisende en geestige film over een excentrieke familie van vrouwen, moederschap, het leven en de dood. Met glansrollen voor Penélope Cruz en Carmen Maura.

Deze melancholische film is een hommage aan de veerkracht en de schoonheid van vrouwen.
Penélope Cruz speelt dé rol van haar carrière als Raimunda, een vrouw van in de dertig met een dochter, Paula. Samen met haar dochter woont ze in Madrid, net als haar zus Sole.
Gedrieën reizen ze af naar hun geboortedorp in La Mancha om het graf van de ouders van Raimunda en Sole schoon te maken, zoals de lokale traditie voorschrijft. Daar komen ze hun oude buurvrouw Agustina en hun tante Paula tegen. Die laatste is halfblind en slecht ter been, maar toch zorgt ze op de één of andere mysterieuze manier voor zichzelf en heeft ze zelfs lekkernijen voor de familie klaarstaan. Volgens de dorpelingen waart de geest van hun dode moeder rond het huis, om haar zus te helpen.
Wanneer hun tante Paula overlijdt, nemen de zaken een bovennatuurlijke wending: moeder Irene (Carmen Maura) keert terug vanuit de dood om losse eindjes op te lossen.

Cinemagazine.nl
“Liefhebbers van de Spaanse cinema, maar evenzeer die van komedie, komen zonder meer aan hun trekken. Ook voor de geïnteresseerden in Spaanse riten en gewoonten.”

de Volkskrant
“Er gebeurt veel in Volver, ook veel vreemds, en toch is de film ingetogen en bedachtzaam.
De prachtige muziek van Alberto Iglesias is feilloos gedoseerd, het camerawerk wekt indruk - inclusief de van bovenaf gemaakte shots van het decolleté van Cruz, die door Almodóvar werd gemodelleerd naar Sophia Loren in haar jonge jaren.”

Koenraad Adams
"Volver" is een bijzonder menselijke film geworden.”

The Guardian
“Overweldigende rijkdom, kleur en warmte.”

PRIJZEN

Aanvang film 20.00 uur

Entree € 5.00

Entree + Filmhap € 12.50

Koop hier je kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

120 min

Reacties op VOLVER 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief