TULLY Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 18 JAN

Genre: Komedie

Regie: Jason Reitman Scenario: Diablo Cody Met: Mackenzie Davis, Charlize Theron, Mark Duplass, e.a. (Verenigde Staten 2018, 95 min.) Taal: Engels, Nederlands ondertiteld

Golden Globe Nominatie Beste actrice in een musical- of comedyfilm: Charlize Theron, Tully

De prijzen worden 6 januari 2019 uitgereikt.

Charlize Theron schittert in de nieuwe komedie van Jason Reitman (‘Juno’, ‘Up in the Air’)

Marlo heeft normaal altijd alles onder controle, maar de komst van een derde kind brengt haar tot totale uitputting. De baby maakt ‘s nachts slapen onmogelijk, en overdag vragen de andere twee kinderen veel aandacht. Van manlief hoeft ze weinig te verwachten, hij is eigenlijk ook nog een kind. Marlo’s broer, die goed in de slappe was zit, adviseert haar om een oppas te nemen die ‘s nachts voor de baby zorgt. Hij betaalt wel. Marlo wijst dit decadente idee eerst van de hand, maar gaat overstag als de wanhoop te groot wordt. De nachthulp, Tully geheten, is een engel. Attent, sympathiek en een beetje vreemd. Marlo herkent veel van zichzelf in Tully en lijkt zowaar op te knappen.

De film, van de makers van Juno, zit vol medeleven en humor en wordt gedragen door actrice Charlize Theron (Monster, The Fate of the Furious, Mad Max: Fury Road). Zij kwam vele kilo’s aan om de uitgebluste Marlo gestalte te geven.

★★★★ NRC "Snijdende komedie over het moederschap"

★★★★ de Volkskrant "Zo schaamteloos en gruwelijk geestig als in Tully zie je het jonge ouderschap eigenlijk nooit verbeeld. De bijtende oneliners van scenarist Diablo Cody krijgen door Charlize Therons acteerwerk een extra lading."

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree € 5.00

Entree + Filmhap € 12.50

Koop hier uw kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

95 min

Reacties op TULLY 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief