THE CHILDREN ACT Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 25 JAN

Genre: Drama

Genre: Richard Eyre Met: Emma Thompson, Stanley Tucci, Fionn Whitehead, e.a. (Verenigd Koninkrijk 2018, kleur, 105 min.) Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

The Children Act van regisseur Richard Eyre (Notes on a Scandal) is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan (Atonement), die tevens het scenario schreef voor de film.

Fiona Maye (Oscar-winnares Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter aan het hooggerechtshof, waar ze bekend staat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht.

Juist wanneer haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci, Beauty and the Beast) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak. De zeventienjarige Adam (Fionn Whitehead, Dunkirk) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

★★★★ De Volkskrant “Emma Thompson laat weer eens zien dat ze tot de besten behoort [...] McEwan maakt de morele dilemma’s volledig helder en invoelbaar [...] Thompson zet een afgewogen, intelligente rol neer, subtiel en verpletterend tegelijk”

★★★★★ Filmhoek.nl “Uitmuntend verhaal en scenario [...] de performances van Emma Thompson, Fionn Whitehead en Peter Tucci zijn Oscar-waardig.”

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree € 5.00

Entree + Filmhap € 12.50

Koop hier uw kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

105 min

Reacties op THE CHILDREN ACT 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief