THEY SHALL NOT GROW OLD Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 15 NOV

Genre: Documentaire, Geschiedenis

Regie: Peter Jackson
(Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk 2018, 100 min.)
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld

IMDb beoordeling 8,3 / 10

Opmaat voor de Oscars!
In november worden in Amerika de Critics Choice Documentary Awards uitgereikt. De grote favorieten zijn dit jaar The Biggest Little Farm en THEY SHALL NOT GROW OLD, o.a. voor Beste documentaire en regisseur.

They Shall Not Grow Old is een grensverleggende documentaire van Oscar®-Winnaar Peter Jackson
(The Lord of the Rings Trilogy, The Hobbit Trilogy).


Op 11 november 1918 kwam een eind aan de Eerste Wereldoorlog. Die Grote Oorlog, zoals hij ook vaak wordt genoemd. Maar in werkelijkheid was het geen zwart-witte wereld zonder geluid.
https://www.vpro.nl/cinema/lees/artikelen/specials/2018/They-Shall-Not-Grow-Old-Peter-Jackson.html

Met geavanceerde technieken op het gebied van restauratie, kleur en oorspronkelijke beelden, veelal geschoten door soldaten aan het front, die zorgvuldig zijn geselecteerd uit honderden uren aan filmmateriaal uit het archief van het Imperial War Museum (IWM), heeft Jackson een diepgaande en authentieke filmische belevenis gecreëerd.

Het commentaar is afkomstig van de oorlogsveteranen zelf en geselecteerd uit meer dan 600 uur aan interviews uit de archieven van de BBC en het IWM.
Het geeft een prachtige kijk in het dagelijks leven van de gewone man in buitengewone omstandigheden.

Dit is het verhaal van ‘De oorlog die een eind maakt aan alle oorlogen’, verteld door de soldaten die het meegemaakt hebben. Door het restaureren van de oorspronkelijke beelden ontstaat een helder en levendig beeld van de menselijke kant van de Eerste Wereldoorlog.
De film toont de dagelijkse realiteit en de ervaringen van de soldaten aan het front: wat zij vinden van het conflict, hun kameraadschap, de noodzaak van humor tijdens de verschrikkingen, het leven in de loopgraven en tijdens periodes van rust.

Dankzij de nieuwste technieken lijkt beeldmateriaal van honderd jaar geleden wel vandaag opgenomen. Het is zowel een herdenking als een eerbetoon aan een generatie die door een wereldoorlog voor altijd veranderde.

★★★★★ VPRO Cinema
‘Geeft mannen uit verleden een menselijk gezicht’

★★★★ de Volkskrant
‘Qua techniek baanbrekend’

★★★★★ The Guardian
’Volkomen adembenemende reis’

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree € 5.00

Entree + Filmhap € 12.50

Koop hier je kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

100 min

Reacties op THEY SHALL NOT GROW OLD 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief