SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE (NL) Film

CINEMA ISLEMUNDA

WO 22 MEI

Genre: Animatie, Actie, Jeugd

Regie: Bob Persichetti, Peter Ramsey en Rodney Rothman
Nederlandse stemmen: Ronnie Flex, Thijs Römer, Holly Mae Brood, Edwin Jonker, Derek de Lint, Kim van Kooten, Frank Lammers en Buddy Vedder
(Verenigde Staten 2018, kleur, 112 min.) Taal: Nederlands, Kijkwijzer: 6+ 

Beoordeling IMDb 8,5 / 10

Oscar en Golden Globe Award 2019 Beste Animatiefilm

‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’: Sony heeft een verbluffend nieuw genre uitgevonden.
Zelfs de grootste cynicus moet inzien: deze frisse animatiefilm is een complete én geslaagde tabula rasa.

Phil Lord en Christopher Miller, de creatieve geesten die eerder verrasten met The Lego Movie en 21 Jump Street, zorgen met hun unieke talenten voor een frisse kijk op een ander Spider-Man Universum, met een baanbrekende visuele stijl die de eerste is in zijn soort. 

Na talloze verfilmingen van het verhaal dat we allemaal kennen – Peter Parker die gebeten wordt door een radioactieve spin en zich vervolgens ontwikkeld tot Spider-Man – komt Marvel nu eindelijk met een verfilming van een voor de Marvel-stripboeklezers ander bekend personage: Miles Morales. In deze geweldig grappige film krijgen we te zien hoe Miles een superheld wordt.

Miles Morales is een tienerjongen uit Brooklyn die op een dag door een mysterieuze spin gebeten wordt en superkrachten ontwikkelt. Hij ontmoet Spider-Man, die een reusachtige deeltjesversneller van de Kingpin probeert te ontmantelen, maar hier helaas niet in slaagt. Via deze deeltjesversneller komt Miles in contact met de Peter Parker/Spider-Man van een parallel universum. 
Miles ontdekt vervolgens dat er nog meer universa met elk hun eigen Spider-Man zijn. 
Zo ontmoet hij onder meer Spider-Gwen, Spider-Man Noir en Peni Parker. Samen proberen ze de plannen van de Kingpin te dwarsbomen om te voorkomen dat alle universa vernietigd worden.

★★★★ de Volkskrant
“Verrassend fris en geestig.”

★★★★★ De Morgen
Nooit eerder zagen we zo’n fijn, overtuigend portret van een mixed family in een tekenfilm. Elk detail klopt, van de nergens geforceerde dialogen tot de compleet met hiphop doordrongen soundtrack. 

★★★★1/2 Film vandaag
Visueel kunstwerk (…) gecombineerd met een perfecte soundtrack. 
Een absolute aanrader!

PRIJZEN

Aanvang 14:00 uur

Entree € 3.00

Entree + Kidsmenu € 10.00

Koop hier uw kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

112 min

Reacties op SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE (NL) 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief