THE SHAPE OF WATER Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 29 JUN

Genre: Romantiek, Thriller, Fantasy

Regie: Guillermo del Toro Met: Sally Hawkins, Octavia Spencer (The Help), Michael Shannon (The Runaways, Revolutionary Road), Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg. (Verenigde Staten 2017, kleur, 119 min.) 

Door 4 van de 13 nominaties te verzilveren was The Shape of Water de grote winnaar van de 90ste Academy Awards. Oscars 2018: Beste Film, Beste Regisseur. Beste productiedesign en Beste Muziek.

Op het festival in Venetië 2017 won de film de Gouden Leeuw, verder twee Golden Globes (Beste Regie en Beste Soundtrack)

Beoordeling IMDb 7,4 / 10

The Shape of Water lijkt een simpel sprookje over een monster en zijn minnares. Maar onder de oppervlakte broeit de tragedie van het anders zijn. 

De Amfibische Man is half mens, half vis. Zijn enorme kieuwen en rechtop staande ruggengraat van vlijmscherpe stekels maken hem angstaanjagend om te zien. Soms verschijnen groene, lichtgevende strepen op zijn huid en maakt hij geluiden zo abject dat we ze niet kunnen plaatsen. Vreemd is hij, een monster. En toch, zijn grote ogen en mooie mond zeggen: ik ben zoals jullie. 

Elisa werkt als schoonmaakster in een geheim militair instituut, een verborgen en zwaar beveiligd overheidslaboratorium in de VS ten tijde van de Koude Oorlog, circa 1962. Elisa kan niet praten en voelt zich daardoor eenzaam. Wanneer er een amfibie-achtig wezen voor een geheim onderzoek wordt binnengehaald, ziet zij een wezen van vlees en bloed waarmee zij eenvoudig contact weet te maken – en zelfs verliefd op te worden. 

Dat Guillermo del Toro een meesterlijke verhalenverteller is en een fascinatie heeft voor sprookjes en monsters, bewees hij al in zijn eerdere film Pan’s Labyrinth. Zijn nieuwste werk is een prachtig vormgegeven ode aan filmgenres als de zwijgende film, en een variant op de monsterklassieker uit 1954 Creature from the Black Lagoon. De rol van Elisa schreef Del Toro speciaal voor de actrice Sally Hawkins (Maudie, Happy Go Lucky, Patterson 1 en 2).

★★★★1/2 Cinemagazine “een betoverend staaltje cinema”

★★★★★ VPRO/Cinema “Wonderschoon en vilein”

★★★★★ De Telegraaf “Filmmagie in monstersprookje. …een dromerige film… …een warm pleidooi voor tolerantie en acceptatie van buitenstaanders. …met gebruik van pure filmmagie, zonder iemand de les te lezen. Mooi bedacht, prachtig geacteerd, oogstrelend vormgegeven.”

★★★★★ AD “Romance laat geen kijker onberoerd.”

PRIJZEN

Aanvang film 20.00 uur

Entree € 5.00

Entree+Filmhap € 12.50

Koop hier je kaarten 

 

DUUR VOORSTELLING

119 min

Reacties op THE SHAPE OF WATER 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief