ROCKETMAN Theater

CINEMA ISLEMUNDA

FR 18 OKT

Genre: Fantasy

Regie: Dexter Fletcher (Eddie the Eagle, Bohemian Rhapsody)
Met: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howard
(Engeland 2019, kleur, 121 min.) Taal: Engels, Nederlands ondertiteld

Acteur Taron Egerton: ‘We gaan niets uit de weg, Elton wilde dat zo’

Taron Egerton (‘Kingsman: The Secret Service’, ‘Sing’) is Elton John in de nieuwe bioscoopfilm Rocketman, een musical fantasie gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière. In de film komen de meest geliefde nummers van Elton John voorbij die worden gezongen door hoofdrolspeler Taron Egerton. Rocketman vertelt het inspirerende verhaal over een small-town boy die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur.

Deze biopic over Britse poplegende Elton John doet qua toon en thematiek nogal denken aan ‘Bohemian Rhapsody’, de succesfilm over Queen van een jaar eerder. Niet verwonderlijk: regisseur Dexter Fletcher was officieus ook verantwoordelijk voor die film (hij verving ontslagen regisseur Bryan Singer).

De film kreeg in Cannes na de wereldpremière de goedkeuring van John die op de afterparty samen met zijn vertolker Taron Egerton enkele nummers zong. ,,Als ik naar de film kijk, zie ik geen acteur, maar mezelf’’, zei de zanger. Een groter compliment kan de acteur niet krijgen.

★★★★★ AD
“Rocketman over Elton John wint van megahit Bohemian Rhapsody”

★★★★ VPRO Cinema
“Rocketman wordt door regisseur Dexter Fletcher (Bohemian Rhapsody) inventiever en minder braaf gebracht. Hoofdrolspeler Taron Egerton zingt bovendien alles zelf, met zeer aanstekelijk resultaat”

★★★★ de Volkskrant
“Een heerlijk rockportret van de overtreffende trap”

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree € 5.00

Entree + Filmhap € 12.50

Koop hier je kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

121 min

Reacties op ROCKETMAN 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief