LOS BANDO Film

CINEMA ISLEMUNDA

WO 1 MEI

Genre: Avontuur, Komedie, Muziekfilm

Regie: Christian Lo
Met: Vera Vitali, Jonas Hoff Oftebro, Stig Henrik Hoff, e.a.
(Noorwegen, Zweden 2018, kleur, 94 min.) Taal: Nederlands, kijkwijzer: 6+

Deze doldwaze muzikale roadmovie is al de derde film van de Noorse regisseur Christian Lo, die in 2009 furore maakte met Rafiki. Ook Los Bando is goed op weg: de film won prijzen van de kinderjury op diverse filmfestivals en de Publieksprijs op het Cinekid Festival In Amsterdam.

Los Bando is een komische roadmovie waar de vaart goed in zit. Een film met aanstekelijke muziek, over vriendschap en het volgen van je dromen.
Het grote moment is aangebroken voor boezemvrienden Axel en Grim. Ze dromen al jaren van de grote doorbraak voor hun rockband Los Bando. Nu ze mogen meedoen aan een nationale muziekwedstrijd, ligt de wereld aan hun voeten. Maar hoe geraken ze bij de finale, die aan de andere kant van het land wordt gehouden? En wie durft Axel vertellen dat hij helemaal niet kan zingen?
Met een rallypiloot achter het stuur en een 9-jarige celliste op de voorbank, ontaardt de tocht in een wilde achtervolging, terwijl politiewagens en ongeruste ouders hen op de hielen zitten.

Dat is het begin van een trip waarin enerverende en hilarische verwikkelingen moeiteloos samengaan met emoties die altijd realistisch en geloofwaardig zijn.
Los Bando is een kleurrijk verhaal dat drijft op onverwoestbaar optimisme, de kracht van vriendschap en uiteraard een paar solide rocknummers.

★★★1/2 – HUMO
"Zelfs de grijskoppen onder u zullen zich laten inpakken door de frisse humor, het lekkere tempo en de juist geplaatste toetsen drama."

★★★★ – Cinemagazine
“[Een] stoere, grappige en ontroerende roadmovie. Gaat dat zien, je krijgt er geen spijt van.”

★★★ – Filmmagie
"Los Bando is een lekker wegkijkende jeugdfilm vol vaart, avontuur, spanning, maar ook vol de waarheid leren zeggen."

De Filmkrant
"Dat dit avontuur zo fris en aanstekelijk uit de hoek komt zit hem niet alleen in de absurdistische voorvallen en vrijmoedigheden (…)
De aantrekkingskracht is vooral te danken aan het enthousiasme en de overtuigingskracht van de jonge acteurs onder leiding van regisseur Christian Lo "

PRIJZEN

Aanvang 14.00 uur

Entree € 3.00

Entree + Kids menu € 10.00

Koop hier je kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

94 min

Reacties op LOS BANDO 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief