LION Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 1 SEP

Genre: Drama, Boekverfilming
Regie: Garth Davis. Scenario: Luke Davies
Met: Dev Patel, Rooney Mara, Nicole Kidman, Aditya Roy Kapoor, e.a.
(Australië, Groot-Brittannië, Verenigde Staten 2016, kleur, 118 min.)
Taal: Engels, Indiaas, Nederlands ondertiteld

Beoordeling IMDb 8.1 / 10 Pers 70% 
Lion is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal en bestseller “ A Long Way Home” (Mijn lange weg naar huis) van Larry Buttrose over Saroo Brierley.
De film ontving dit jaar zes Oscar nominaties op de 89ste Academy Awards, inbegrepen Best Picture, Best Supporting Actor (Patel), Best Supporting Actress (Kidman) en Best Adapted Screenplay. 
Lion ontving ook vijf nominaties op de 70ste British Academy Film Awards, winnend twee voor Best Supporting Actor (Patel) en Best Adapted Screenplay.

Lion vertelt het verhaal van het Indiaas 5-jarig jongetje Saroo Brierley die per ongeluk terecht komt op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. 
De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt.
Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

★★★★ Filmtotaal
“Ontroerend regiedebuut met prachtrollen."

★★★★ AD
"Prachtig en gevoelig gespeeld door zowel Dev Patel als adoptiemoeder Nicole Kidman. 
Kleine Sunny Pawar steelt als jonge Saroo ieders hart."

★★★1/2 Cinemagazine
"Lion is een echte tranentrekker, maar wel een met het hart op de juiste plaats. Dankzij een innemende cast - met Pawar, Kidman en Patel als uitschieters - schitterende beelden van zowel India als Tasmanië en een verhaal dat je aangrijpt (..)"

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree €5.00

Entree+filmhap €12.50

 

DUUR VOORSTELLING

118 min

Reacties op LION 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief