LE GRAND BAIN Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 6 SEP

Genre: komedie, drama

Regie: Gilles Lellouche
Met: Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde, e.a.
(Frankrijk 2018, kleur, 122 Min.) Taal: Frans, Nederlands ondertiteld

Deze feelgood komedie is gebaseerd op ware gebeurtenissen.
In de ontroerende Franse tragikomedie Le grand bain schetst filmmaker Gilles Lellouche (Narco) met de nodige humor een authentiek beeld van het leven zoals het komt.

Le grand bain is in Frankrijk genomineerd voor maar liefst tien Césars en is met 4,3 miljoen bezoekers een van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar.
Mathieu Amalric (The Grand Budapest Hotel), Virginie Efira (Elle, Un amour impossible),
Guillaume Canet (Double vies), Leïla Bekhti (Un prophète) en Benoît Poelvoorde (Coco avant Chanel, Le tout nouveau testament) vertolken de hoofdrollen in deze ook door de pers zeer positief ontvangen film.

In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar.
Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze ertoe doen.

Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur, dat hen het zelfvertrouwen en het plezier in het leven teruggeeft.

★★★★ NRC: “hartverwarmend”

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree € 5.00

Entree + Filmhap € 12.50

Koop hier je kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

122 min

Reacties op LE GRAND BAIN 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief