KEDI Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 8 DEC

Regie: Ceyda Torun
Met: Sari, Bengü, Aslan Parcasi, Psikopat, Deniz, Gamsiz, Duman (de katten)
(Turkije, 2016, kleur, 79 min.)

Aandoenlijke en zeer knuffelbare documentaire over katten in Istanboel. Honderdduizenden Turkse katten bewegen zich vrij door de straten van Istanboel. 

Al duizenden jaren wandelen ze in en uit de levens van mensen. Zo zijn ze een essentieel onderdeel geworden van de diverse gemeenschappen die de stad zo kleurrijk maken. 

De katten van Istanboel zijn niemands eigendom. Ze leven tussen twee werelden, zijn wild noch tam, en brengen vreugde en een doel bij die mensen die ze zelf uitkiezen om hen te adopteren. In Istanboel zijn katten spiegels voor de inwoners; ze laten hen op een unieke manier reflecteren op hun leven. 

Kedi is wereldwijd een grote hit in de bioscopen en vooral in de Verenigde Staten trekt de film volle zalen. Eindelijk is Kedi nu in Nederland te zien! 

This is the film the world needs right now.’ – Little White Lies

★★★★★ NRC Handelsblad
"Een stadssymfonie (…) Kedi maakt zelfs van hondenmensen kattenfans." 

★★★★1/2 de Filmkrant
"schattigheid te over in de Turkse documentaire Kedi." 

★★★★ De Telegraaf
"Fijne feelgoodfilm" 

★★★★ Trouw
"Hartveroverende en vaak ook humoristische verhalen over karaktervolle katten en mensen die ze met een glimlach gadeslaan." 

★★★★ het Parool
"fantastische beelden van Istanboel vanuit kattenperspectief, maar gaat stiekem evenveel over de menselijke inwoners als over de katten."

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree € 5.00

Entree+Filmhap € 12.50

Koop hier uw kaarten 

 

DUUR VOORSTELLING

79 min

Reacties op KEDI 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief