JACKIE Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 15 SEP

Genre: Drama
Regie: Pablo Larraín 
Met: Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup en John Hurt (het was Hurt’ s finale film vrijgegeven vlak voor zijn dood in Januari 2017).
(Verenigde Staten 2016, kleur, 100 min.) Taal: Engels, Nederlands ondertiteld. 

JACKIE werd lovend ontvangen op het filmfestival van Toronto waar hij de Platform Prize won. 
Op het prestigieuze filmfestival van Venetië werd hij bekroond met de prijs voor beste scenario.
3 Oscar nominaties.
Oscar-, Golden Globe-, BAFTA nominatie en nog 47 nominatie Awards voor Natalie Portman (Beste Actrice) en zij won er ook diverse prijzen mee. 
Another 39 wins & 151 nominations.

In Jackie kruipt Oscarwinnares Nathalie Portman (Black Swan, Closer) in de huid van Jackie Kennedy. De regie is in de handen van de veelgeprezen Chileense cineast Pablo Larraín, die eerder hoge ogen gooide met Tony Manero (2009), NO (2012) en recent de film Neruda (2016). 

’God is overal’, sust de priester. O ja, kaatst Jackie terug, dus ook in de kogel die haar man doodde? Natuurlijk, antwoordt de priester onaangedaan: Hij zat ook in de kogel die de president trof.
De mythe, of het geloof, is onvatbaar voor ratio.
En dat is wat de plotse weduwe Jackie Kennedy demonstreert in Jackie, waarin ze in de dagen na de moord in 1963 de overlevering aandikt tijdens een interview met een tijdschriftjournalist, en een sprookje creëert met haar man als nobele ridder: Camelot!

Jackie vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om haar kinderen te troosten en een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen. 

★★★★★ NRC / NRC Next
"Natalie Portman roept Jackie schitterend op (…) Het was voor het eerst in de geschiedenis dat een First Lady zo op de voorgrond trad en het was meteen duidelijk: Jackie speelde geen tweede viool naast haar man, ze speelde haar eigen partij. En dat moest iedereen weten." 

★★★★★ de Volkskrant
"Jackie toont op fabuleuze wijze hoe de werkelijkheid een mythe werd (…) Puntgave camerawerk van Stéphane Fontaine (Un prophète, Elle)." 

★★★★★ de Filmkrant
"Actrice Natalie Portman is een geweldige Jackie."
"Larraín bewijst wederom een van de beste en meest scherpzinnige regisseurs van dit moment te zijn…" 

★★★★★ het Parool
"Portman is van begin tot het einde volkomen geloofwaardig."
 

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree € 5.00

Entree+Filmhap €12.50

Koop hier uw kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

100 min

Reacties op JACKIE 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief