IF BEALE STREET COULD TALK Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 20 SEP

 Genre: Drama, Romantiek

Regie: Barry Jenkins (Moonlight). Scenario: James Baldwin (book), Barry Jenkins (screenplay)
Met: KiKi Layne, Stephan James, Regina King, Colman Domingo, e.a.
(Verenigde Staten 2018, 120 min.)

Winnaar Oscar en Golden Globe 2019: Beste Vrouwelijke Bijrol

Een meeslepend, romantisch drama van de regisseur van Oscarwinnaar Moonlight (Barry Jenkins); gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin (bekend van I Am Not Your Negro).
If Beale Street Could Talk schetst een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde, de liefde die alles overwint.

Er werd enorm vooruitgekeken naar de nieuwste film van Barry Jenkins, die met Moonlight de Oscar voor beste film won. En, If Beale Street Could Talk, is net zo romantisch, ontroerend en geëngageerd te zijn als Moonlight. Barry Jenkens situeert zijn personages in een gemeenschap van liefde en schoonheid, het wordt bijna te veel.
We bevinden ons in Harlem, New York, aan het begin van de jaren zeventig. Tish is verliefd op Fonny. Alles gaat goed tot Fonny valselijk beschuldigd wordt en achter tralies belandt.

If Beale Street Could Talk speelt zich af in het begin van de jaren 70 in Harlem, New York en vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers (Kiki Layne) en Alonzo ‘Fonny’ Hunt (Stephan James). Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19 en 20-jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen. Tish voelt zich machteloos maar ondanks alles houdt zij hoop en vertrouwt zij op de liefde tussen haar en Fonny.

✭✭✭✭✭ The Playlist
“Jenkins captures the humor, verve, and considerable complexity of the prose.”

✭✭✭✭✭ The Guardian
“ Teer liefdesverhaal met taaie waarheid”

✭✭✭✭ VPRO Cinema
“Het is makkelijk meeleven met de oprechte, mooi gespeelde personages”

✭✭✭✭ de Volkskrant
“Eindelijk een geweldige James Baldwin-verfilming”

‘If Beale Street Could Talk’: Barry Jenkins’ Latest Drama Is Marvelous (TIFF Review)

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree € 5.00

Entree + Filmhap: € 12.50

Koop hier je kaarten 

 

DUUR VOORSTELLING

120 min

Reacties op IF BEALE STREET COULD TALK 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief