HIDDEN FIGURES Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 22 SEP

 HIDDEN FIGURES
Genre: Historisch drama
Regie: Theodore Melfi. Scenario: Allison Schroeder, Theodore Melfi, naar het gelijknamig boek van Margot Lee Shetterly. http://margotleeshetterly.com/
Met: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Kevin Costner, Kirsten Dunst, e.a.
(Verenigde Staten 2016, kleur, 127 min.)

Margot Lee Shetterly beschreef in haar boek de onwaarschijnlijke maar waargebeurde geschiedenis van drie vrouwen die flitsend carrière maakten in een tijd, de jaren ’50 van de vorige eeuw, waarin dat erg moeilijk was. Vrouwen die toen behoorden door hun huidskleur en sekse tot een ‘verborgen’ groep. 
De heerlijke feelgood film werd dit jaar genomineerd voor drie Oscars in de categorieën: beste film, beste vrouwelijke bijrol van Octavia Spencer en beste bewerkte scenario. 

Hidden Figures vertelt het verhaal van, in een prachtig decor van authentieke aankleding, soms aangevuld met de originele beelden van uit die tijd, Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson, drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA. 
Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen.

★★★★ NRC
“Hidden Figures is een onvervalste crowdpleaser.”

★★★★ de Telegraaf
“Hidden Figures pleziert het publiek schaamteloos met humor, fijn acteerwerk, hartverwarmende emoties en een stille triomf.”

★★★1/2 Filmvandaag
“(…) een hele fijne feelgoodfilm. 
Met goed acteerwerk, een inspirerend verhaal en swingende muziek staat de film gegarandeerd voor een mooie bioscoopavond."

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree €5.00

Entree+Filmhap €12.50

Koop hier uw kaarten 

 

DUUR VOORSTELLING

127 min

Reacties op HIDDEN FIGURES 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief