GREEN BOOK Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 28 JUN

Regie: Peter Farrelly
Met: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco, e.a.
(Verenigde Staten 2018, kleur, 130 min.)

IMDb Beoordeling 8,3 / 10

Oscar en Golden Globe Beste film, Beste origineel scenario en Beste mannelijke bijrol 2019!
BAFTA Beste mannelijke bijrol.

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Hij is een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn.

Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een grote dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten. Er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Green Book won in januari drie Golden Globes: voor Beste Script en Best Film en acteur Mahershala Ali won na zijn Oscar voor Moonlight de Golden Globe voor Beste Mannelijke Bijrol. Inmiddels is de film genomineerd voor vijf Oscars, waaronder die voor Beste Film!

★★★★★ VPRO Cinema
“Feelgoodfilm in de beste Hollywoodtraditie”

★★★★ NRC
“Om al die genreformules op te poetsen en weer als nieuw te laten schijnen, vergt flair en vakmanschap: niet alleen van Farrelly maar ook van de twee prachtige acteurs in de hoofdrollen.”

★★★★ AD
“Het filmplezier druipt ervan af”

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree € 5.00

Entree + Filmhap € 12.50

Koop hier je kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

130 min

Reacties op GREEN BOOK 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief