FENCES Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 15 DEC

Genre: Drama Regie: Denzel Washington Met: Denzel Washington, Viola Davis, Stephen Henderson, Jovan Adepo, e.a. (Verenigde Staten 2016, kleur, 127 min.) Taal: Engels, Nederlands ondertiteld Beoordeling IMDb 7.2 / 10 Pers 70%

Fences werd vier keer genomineerd bij de Oscars, waaronder voor Beste Film van het Jaar en voor Denzel Washington (American Gangster, Man on Fire, Cry Freedom) en Viola Davis (Prisoners). Viola Davis werd bekroond met een Oscar, Golden Globes, Screen Actors Guild Award, Critics’ Choice Award en een BAFTA Award voor haar bijrol. Denzel Washington werd bekroond met een Screen Actors Guild Award en een NAACP Image Award voor Beste Acteur in de hoofdrol.

In zijn ‘Pittsburgh Cycle’ beschrijft toneelschrijver August Wilson in tien toneelstukken op tragikomische wijze het leven in de Afro-Amerikaanse gemeenschap in de Amerikaanse stad Pittsburgh. Elk toneelstuk speelt zich in een ander decennium in de twintigste eeuw af. Wilsons werk is veelgeprezen en leverde hem onder meer een Tony Award, twee Pulitzer Prizes en vijf Critic’s Circle Awards op. Het bekendste werk uit de ‘Pittsburgh Cycle’ is ‘Fences’, dat zich afspeelt in de jaren vijftig. Troy Maxson (Denzel Washington), een Afro-Amerikaanse vader, werkt bij een schoonmaakbedrijf in Pittsburgh met zijn beste vriend Jim Bono (Stephen Henderson). Eens droomde hij van een professionele honkbalcarrière, maar toen de major leagues eindelijk zwarte spelers toelieten was hij te oud. Hij probeert een goede echtgenoot te zijn van Rose (Viola Davis) en vader te zijn van Cory (Jovan Adepo), maar de verloren droom vreet nog steeds aan hem, wat ervoor zorgt dat hij een besluit neemt dat zijn familie dreigt te verscheuren.

★★★★ Cinemagazine "Fences is behalve een masterclass acteren ook een intens verhaal over universele thema’s als familierelaties, jaloezie en eergevoel, en een prachtige slice of life uit de levens van een Afro-Amerikaans gezin in de roerige jaren vijftig. Het verhaal van August Wilson staat nog altijd als een huis."

★★★★ Trouw Mooie, levenswijze personages met hun universele levenspijn "Washington en Davis zijn sterk als het echtpaar dat het zoveel beter heeft dan hun ouders, maar de grootste moeite heeft om hun gezin bij elkaar te houden.”

★★★★ Parool “geweldige, bij vlagen aangrijpende acteren van Washington en vooral Viola Davis als Troy’s echtgenote Rose."

PRIJZEN

Aanvang 20.00

Entree € 5.00

Entree + Filmhap € 12.50

Koop hier uw kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

127 min

Reacties op FENCES 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief