DEN SKYLDIGE (THE GUILTY) Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 14 DEC

Genre: Drama Regie: Gustav Möller Met: Jakob Cedergren (Submarino), Jessica Dinnage, Johan Olsen (Denemarken 2018, kleur, 85 min.) Deens, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Beoordeling IMDb 7,8 / 10

Al meer dan 100.000 bezoekers voor het Deense drama DEN SKYLDIGE

Den skyldige (The Guilty) was de grote hit op het Internationaal Filmfestival Rotterdam 2018. Naast een nominatie voor de VPRO Big Screen Award, ontving de film de Publieksprijs en de Award van de jeugdjury. Ook op het prestigieuze Amerikaanse Sundance Film Festival wist deze thriller het publiek het meest te bekoren.

In DEN SKYLDIGE beantwoordt agent Asger Holm vanuit een meldkamer van een alarmcentrale een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding plotseling wordt verbroken begint de zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder. Met zijn telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw te redden. Al snel blijkt dat het misdrijf waar hij mee te maken heeft, veel groter is dan hij eigenlijk dacht.

Den skyldige staat in een goede traditie van films die zijn opgebouwd rondom een of meerdere telefoongesprekken, maar het is de vraag of een daarvan ooit zo spannend was als dit speelfilmdebuut van Gustav Möller, dat zich in real-time afspeelt. Een paar acteurs, één ruimte, een uitgekiend scenario: Möller springt slim en efficiënt om met schaarse middelen.

★★★★★ VPRO Cinema “Superieur filmdebuut van de jonge Zweed Möller.

★★★★ de Volkskrant “een buitengewoon effectieve thriller”

★★★★ NRC “Het Deense The Guilty bewijst dat een getalenteerd acteur in combinatie met een slim en goed gefilmd script soms voldoende zijn om je 85 minuten de adem te laten inhouden.”

Het Parool “nagelbijtende thriller met een waterdicht script… Prachtige bravoure.”

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree € 5.00

Entree + Filmhap € 12.50

Koop hier uw kaarten 

 

DUUR VOORSTELLING

118 min

Reacties op DEN SKYLDIGE (THE GUILTY) 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief