DE IJZEREN REUS Film

CINEMA ISLEMUNDA

WO 16 JAN

Zoals elke maand kun je weer gezellig komen knutselen voorafgaand aan de filmvoorstelling. Deze keer de spannende fantasie animatie De ijzeren reus van Brad Bird (Disney). 
Het knutselen begint om 13:00 uur en de film om 14:00 uur

Regie: Brad Bird
Nederlandse stemmen: Mitchell van den Dungen Bille, Pim Koopman, Marjolein Algera
(Verenigde Staten, Kleur, 83 min.) Nederlands gesproken, kijkwijzer: 6+

Disney/Pixar Productie van Brad Bird, de maker van o.a. Ratatouille en Incredibles 1 en 2

De ijzeren reus won in totaal 19 prijzen, en werd voor nog eens 14 genomineerd.

Bekroonde, spannende en ontroerende animatiefilm van Brad Bird (Disney Producties) die jubelende recensies kreeg bij uitbreng.

Ineens was hij daar, in het vissersplaatsje Rockwell in de staat Maine, in het Amerika van de jaren vijftig, een tientallen meters hoge robot. 

De negenjarige fantasierijke Hogarth Hughes is vaak alleen thuis omdat zijn moeder als serveerster de kost voor het incomplete gezin verdient. Op een avond tijdens het hoogtepunt van een spannende film op tv — valt het beeld uit. 
Hogarths speurtocht naar de oorzaak van de storing voert hem, via de afgebroken antenne en het versplinterde tuinhek, naar de plaatselijke elektriciteitscentrale. Hij is net op tijd om mee te maken hoe een ijzeren robot zijn tanden in de transformatoren zet. De reus onder stroom is een akelig gezicht en Hogarths mededogen wint het van zijn angst. Ondanks zijn onbekendheid met voltages begrijpt de reus dat hij zijn leven aan het jongetje te danken heeft, en een vriendschap is geboren. 

Hogarth probeert de ijzeren reus te verbergen voor de boze buitenwereld. Maar waar verstop je een metershoge, ijzer vretende robot? Het wordt nog ingewikkelder als een nieuwsgierige FBI-agent naar de stad komt om de "buitenaardse indringer" op te sporen.

PRIJZEN

13.00 uur Aanvang Knutselen 

14.00 uur Aanvang Film

Entree € 3.00

Entree + Kidsmenu € 10.00

Koop hier uw kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

83 min

Reacties op DE IJZEREN REUS 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief