DE STILLE HELDINNENDISCO 2017 Theater

ROTTERDAMS WIJKTHEATER

DO 12 OKT

Na het succes van de Stille Heldinnen Disco op Internationale Vrouwendag 2016 heeft Women Connected van het Rotterdams Wijktheater een nieuwe versie gemaakt. Muziek, dans en de prachtige verhalen van Rotterdamse vrouwen vormen de ingrediënten van de Stille Heldinnen Disco 2017.

De Stille Heldinnen Disco is een theatervoorstelling waarbij je via een koptelefoon de favoriete muziek en persoonlijke verhalen van de Rotterdamse vrouw anno nu hoort. Wat houdt haar bezig? Hoe houdt zij zich staande als het leven anders loopt dan verwacht?

Duik onder de Bosnische paraplu van Aïda, kom al hoepelend mee met de Duitse Andrea naar de Indonesische klanken van Sri. Dans met de Marokkaanse Charahzhade en de Irakeese Suha, dein op de Ierse Wild Rover van Marijke, al schuifelend naar de Kankantrie van de Surinaamse Jacqueline. De thema’s die terugkomen zijn onder andere: eenzaamheid, opvoeding, huiselijk geweld, liefde, vertrouwen, het doorbreken van taboes en het overwinnen van trauma’s.

 

 

HET MAAKPROCES

In samenwerking met drie vrouwengroepen van het Leger des Heils (Beverwaard), House of Hope (Katendrecht) en inloophuis de Paraplu (Oude Noorden) is er met ruim 35 vrouwen een openhartige voorstelling gemaakt in de vorm van een Stille Heldinnen Disco. Aan de hand van workshops en interviews zijn persoonlijke verhalen verzameld en opgenomen.

 

REGIE:

Kaat Zoontjens

ASSITENTIE:

Inez Schatz

SPELERS:

Chahrazade
Janneke
Sadia
Zorra
Adriana
Petra
Blerta
Sri

MET DANK AAN:

inloophuis de Paraplu, House of Hope,
Leger des Heils, Islemunda, podium van IJsselmonde

PUBLIEKSWERVING & VERKOOP:

Nelly dos Reis

COMMUNICATIE:

Anamaria Cruz

ARTISTIEKE LEIDING:

Stefan van Hees

ALGEMENE LEIDING:

Heleen Hameete

ONTWERP:

NXIX – Fred Sophie

PRIJZEN

Aanvang 11.30 uur

Entree €5.00

Koop hier uw kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

45 min

Reacties op DE STILLE HELDINNENDISCO 2017 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief