DE GROTE BOZE VOS Film

CINEMA ISLEMUNDA

WO 29 JAN

Genre: animatie, avontuur

Regie: Patrick Imbert, Benjamin Renner
Nederlandse stemmen: Ruth Beeckmans, Jan Schepens, Gène Bervoets, David Davidse
(Frankrijk, België 2017, 83 min.) Taal: Nederlands, kijkwijzer: alle leeftijden

Benjamin Renner besloot na zijn Oscar-¬genomineerde, César-winnende en het Cinekid prijswinnende animatiefilm ‘Ernest & Celestine’, over de vriendschap tussen een beer en een muis, een alom geprezen eigen stripboek te verfilmen. Hij doet dat met vaart en humor.

Een drieluik humoristische dierenverhalen, waarvan de middelste gaat over een niet al te slimme, goedhartige vos, die drie kippeneieren steelt. Als de eieren uitkomen zien de kuikens hem voor hun moeder aan.

Wie is er bang voor De Grote Boze Vos? Niemand lijkt het wel…
Op en rond een boerderij op het platteland spelen zich drie uiterst grappige verhalen af die de dieren voor grote uitdagingen stelt. Zo verschijnt er een vleugellamme ooievaar op het erf en komen een eend en een konijn een baby afleveren. De listige vos lust wel een eitje, maar moet hij ook de kuikens grootbrengen? En wie bezorgt de dieren met kerst een cadeautje?
De film is schaamteloos grappig en uitgelaten, maar liefdevol geanimeerd met verbluffend vakmanschap en perfecte timing. Dat wordt zorgeloos schateren!

Het loont soms om op de aftiteling te wachten. Zo prijkt aan het slot van de Frans-Belgische animatiefilm ‘De Grote Boze Vos & Andere Verhalen’ een recept voor Franse crêpes.
Want niets leuker natuurlijk om na de geestige avonturen van Varken, Konijn en Eend pannenkoeken te eten.

★★★★ Cinemagazine
“… een fijn geheel van leuke verhalen en mooie animaties die niet alleen voor de allerjongsten leuk is om naar te kijken.”

★★★★ Trouw
“Het is het startpunt van een serie slapstickachtige strapatsen die stuk voor stuk vrolijk stemmen, ook door de muzikale begeleiding. Te horen is een orkest waarin banjo, tuba en klarinet de boventoon voeren.”

★★★★ NRC
“Onvoorspelbare wendingen en snelle, puntige humor”

PRIJZEN

Aanvang 14.00 uur

Entree € 3.00

Entree+Kidsmenu € 10.00

Koop hier uw kaarten 

 

DUUR VOORSTELLING

83 min

Reacties op DE GROTE BOZE VOS 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief