BOHEMIAN RHAPSODY Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 3 MEI

UITVERKOCHT

 

Genre: Muziek, Biografische film

Regie: Bryan Singer
Met: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen,
Tom Hollander en Mike Myers
(Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten 2018, kleur, 130 min.)

Beoordeling IMDb 8,1 / 10

Golden Globe Awards 2019
Beste Mannelijke Hoofdrol: Rami Malek
Beste Film

Oscars 2019 - Academy Of Motion Picture, Arts And Sciences Awards
Beste Mannelijke Hoofdrol Rami Malek
Beste Geluid
Beste Geluidsbewerking
Beste Filmbewerking

De film Bohemian Rhapsody is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.
Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld.
De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid. Ze hebben een ongekend succes maar geheel onverwacht besluit Freddie, beïnvloedt door kwaadwillende personen, om een solocarrière te beginnen en de band te verlaten. Nadat hij zwaar lijdt zonder de samenwerking met Queen, weet Freddie zich net op tijd voor Live Aid weer te verenigen met zijn bandleden.
Terwijl hij dapper de diagnose van aids trotseert, leidt Freddie de band tijdens één van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek. Queen legt de basis voor hun nalatenschap die de buitenbeentjes, dromers en muziekliefhebbers tot op de dag van vandaag nog altijd inspireert.

Trouw
“…heerlijk om naar te kijken. Dat heeft veel te maken met acteur Rami Malek (Mr. Robot). Met grote ogen en steeds dikkere snor komt hij niet alleen uiterlijk behoorlijk in de buurt van de in 1991 overleden Mercury, hij weet vooral diens exuberante energie voor publiek mooi weer te geven."

De Telegraaf
"De betrokkenheid van de band bij het tot stand komen van Bohemian Rhapsody heeft zeker voordelen. Zo werd een schat aan audiomateriaal ontsloten, van originele studio-opnamen tot concertregistraties. Onder meer van hun legendarische Live Aid-optreden: het vertrek- en eindpunt van deze film.”

 

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

UITVERKOCHT

 

DUUR VOORSTELLING

130 min

Reacties op BOHEMIAN RHAPSODY 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief