BLACKKKLANSMAN Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 29 MAR

Genre: Actie, Drama, Biografie

Regie: Spike Lee
Met: Adam Driver, John David Washington, Laura Harrier, Topher Grace
(Verenigde Staten 2018, kleur, 135 min.) Taal: Engels, Nederlands ondertiteld

Beoordeling IMDb 7,5 / 10

Oscar en Bafta: Beste Aangepaste Scenario
Filmfestival Cannes 2018: Grote Juryprijs

6 Oscars nominaties, Beste Film, Beste Regisseur, Beste Bewerkte Scenario, Beste Mannelijke Bijrol (Adam Driver), Beste Muziek, Beste Montage Gewonnen: Beste Aangepaste Scenario
5 BAFTA nominaties
4 Golden Globes nominaties.

Baanbrekend regisseur Spike Lee is terug met de indrukwekkende film ‘BlacKkKlansman’. Dit waargebeurde verhaal is gebaseerd op het leven van politieman Ron Stallworth. Deze politieman uit Colorado Springs slaagde er als eerste Afro-Amerikaanse agent in om te infiltreren in de Ku Klux Klan.

Spike Lee (Inside Man, Malcolm X, Do the Right Thing) vertelt op zijn kenmerkende directe, maar tevens humorvolle wijze dit ongelooflijke verhaal dat je in de meeste geschiedenisboeken niet tegenkomt. Geproduceerd door het team achter het Oscarwinnende Get Out.

Het verhaal is zo bizar dat niemand het kon verzinnen. Toch berust de nieuwe film van Spike Lee voor het merendeel op ware gebeurtenissen.
De nieuwe komedie ’BlacKkKlansman’ volgt het verhaal van de Afro-Amerikaanse agent Ron Stallworth (John David Washington) die in de jaren ‘70 van de vorige eeuw succesvol de Ku Klux Klan-afdeling van Colorado weet te infiltreren. Door zich aan de telefoon voor te doen als een blanke racist werd hij uitgenodigd om geheime bijeenkomsten bij te wonen.

Hij krijgt hierbij hulp van zijn partner Flip Zimmerman (Adam Driver) en klimt op tot het hoofd van de divisie. Samen pogen ze te voorkomen dat de KKK de controle over de stad krijgt.
Ironie: deze Flip Zimmerman heeft een joodse achtergrond, maar hij komt er mee weg.

In BlacKkKlansman besteedt hij niet alleen aandacht aan de situatie in de Verenigde Staten in de seventies, maar zie je ook hoe de actualiteit omtrent racisme nu is. Zo zijn er onder andere beelden van het Charlottesville-geweld van twee jaar geleden te zien.

★★★★ de Volkskrant
“Spike Lee’s BlacKkKlansman gaat op speelse wijze met de ontwikkelingen van hedendaags Amerika aan de haal.”

AD
‘… vlijmscherpe satire… “

Allesoverfilm
“Emotioneel, grappig, educatief en artistiek. Veelzijdiger dan dit wordt het niet. De film won al de hoofdprijs op het filmfestival van Cannes. We zijn benieuwd hoe dit straks bij de Oscars gaat.”

“Als het niet waargebeurd was, zou je het niet geloven: een zwarte politieagent gaat undercover bij de Ku Klux Klan in Spike Lee’s opruiende en strijdlustige satire BlacKkKlansman”

 

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree € 5.00

Entree + Filmhap € 12.50

Koop hier je kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

135 min

Reacties op BLACKKKLANSMAN 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief