BANKIER VAN HET VERZET Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 12 OKT

Genre: Drama, Oorlog

Regie: Joram Lürsen (In Oranje, Alles is familie, Alles is liefde, Publieke werken) 
Met: Barry Atsma (Knielen op een bed violen), Jacob Derwig (Het Diner), Fockeline Ouwerkerk (Taal is zeg maar echt mijn ding), Raymond Thiry (Penoza) en Pierre Bokma (Tonio). 
(Nederland 2018, kleur, 123 min.) Taal: Nederlands

Beoordeling IMDb 7,1 / 10

BANKIER VAN HET VERZET is de Nederlandse Oscar inzending 2018.

Bankier van het Verzet incasseert vijf Gouden Kalveren!

Met vijf bekroningen, waaronder de Publieksprijs, werd de film van regisseur Joram Lürsen de grote winnaar op de slotavond, vrijdag 5 oktober 2018, van het Nederlands Filmfestival. 
De productie werd ook bekroond in de categorieën Beste Film, Beste Acteur (Jacob Derwig), Beste Vrouwelijke Bijrol (Fockeline Ouwerkerk) en Beste Productie Design (Harry Ammerlaan).

Deze film vertelt dit vergeten verhaal over mensen die groot gevaar liepen voor het landsbelang. Het verhaal begint met de nette familieman en bankier Walraven (Barry Atsma) en zijn broer Gijs van Hall (Jacob Derwig), die achter de schermen in de bank werkten aan de grootste bankroof uit de Nederlandse geschiedenis.

Walraven heeft een vrouw en twee kinderen. In de beginjaren wordt Walraven benaderd om een illegaal steunfonds voor zeelui op te zetten. Als dit plan door slim administratief goochelwerk blijkt te lukken, staat de deur open om dit steunfonds te laten groeien, waarmee ze het hele illegale verzet kunnen bekostigen.

Gids.TV 
"Bankier van het Verzet “voelt aan als een ouderwetse oorlogsfilm. De kostuums zijn geweldig, maar de architectuur van een mooi stukje Nederland is schitterend in beeld gebracht.”

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree 5 euro

Koop hier je kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

123 min

Reacties op BANKIER VAN HET VERZET 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief