BALLON Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 22 NOV

Genre: Drama, Thriller

Regie: Michael Bully Herbig
Met: Friedrich Mücke, Karoline Schuch, Thomas Kretschmann, David Kross
(Duitsland 2018, kleur, 120 min.) Talen: Duits en Engels, Nederlands ondertiteld

BALLON is het waargebeurde verhaal van twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. De historische thriller toont een van de meest spectaculaire ontsnappingen in de geschiedenis.

Het is 1979 en in de toenmalige Duitse Democratische Republiek verlangen twee families naar vrijheid en een betere toekomst. Ze bedenken een gewaagd plan om met een zelfgemaakte luchtballon naar het Westen te vluchten. In het geheim bouwen Günter Wetzel (DAVID KROSS) en zijn goede vriend Peter (FRIEDRICH MÜCKE) een luchtballon, waarmee ze hun acht familieleden over de grens willen vliegen. Wanneer een eerste poging mislukt, komt niet alleen hun ontsnappingsplan in gevaar, maar staan ook hun levens op het spel. Met de Stasi op de hielen, doen ze een tweede poging om de gevaarlijke oversteek te maken.

Günter Wetzel, op wie het hoofdpersonage in BALLON is gebaseerd, zegt over de ontsnapping: “Ook al ben ik blij dat we die beslissing hebben genomen; als ik destijds had geweten wat ik nu weet, dan had ik het nooit gedaan omdat het zo gevaarlijk was.”

Van 1961 tot 1989 werden er 75.000 Oost-Duitsers gearresteerd omdat ze naar het Westen wilden vluchten. Maar liefst 800 verloren hun leven aan de grens.

★★★★★ Troskompas
‘Zowel een ontroerend drama als een nagelbijtend spannende thriller’

★★★★ Cinemagazine.nl
‘Continu spannend’
‘De film ziet eruit om door een ringetje te halen en het tempo is voortdurend hoog’

★★★1/2 De Telegraaf
‘Een meeslepend kat-en-muisspel’

★★★ NRC
‘Tot het einde spannend en onverwacht’

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree € 5.00

Entree + Filmhap € 12.50

Koop hier je kaarten 

 

DUUR VOORSTELLING

120 min

Reacties op BALLON



 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief