Zaterdag 13 December 2014

Opening Tramhalte Keizerswaard / Islemunda

Vanaf 11.30 uur is een ieder van harte welkom bij het nieuwe OV-knooppunt aan de Keizerswaard voor een kop koffie, thee of warme chocolademelk met een heerlijke oliebol. Diverse acts zorgen voor de nodige winterse gezelligheid. 
Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de foyer van theater Islemunda.

Rond 12.00 uur komt de eerste tram vanaf de Coolsingel in Keizerswaard aan, met als speciale gasten wethouder Pex Langenberg, RET-directeur Pedro Peters en inwoners van IJsselmonde, die betrokken waren bij de ontwikkeling van het OV-knooppunt. Zij worden ontvangen door de voorzitter van de gebiedscommissie IJsselmonde, Norbert Swaneveld, de voorzitter van de Winkeliersvereniging Keizerswaard, Jur van Rietschoten, en de directeur van theater Islemunda, Jos Vijverberg. Met het overhandigen van de nieuwe lijnennetkaart door Pex Langenberg aan Norbert Swaneveld is de opening van de ‘Binnenlus Keizerswaard’ een feit. Vervolgens is een fotomoment met Pex Langenberg, Pedro Peters, Norbert Swaneveld, Jur van Rietschoten en Jos Vijverberg voor de tram. 

Vervolgens gaat het hele gezelschap naar de foyer van het theater. Pex Langenberg, Pedro Peters, Norbert Swaneveld, Jur van Rietschoten en Jos Vijverberg nemen plaats op het podium, waar ze kort worden geïnterviewd over het nieuwe tracé, hoe deze tot stand is gekomen en het belang daarvan voor Rotterdam en IJsselmonde. 

Na afloop van het interview vervolgen Pex Langenberg, Pedro Peters, Norbert Swaneveld, Jur van Rietschoten en Jos Vijverberg hun weg naar winkelcentrum Keizerswaard. Zij maken een korte wandeling door het winkelcentrum en worden daarbij vergezeld door een promotieteam en divers winterentertainment. Zij moeten de bezoekers van het winkelcentrum gaan verleiden om die middag het nieuwe tracé te gaan verkennen. Met het verlaten van het winkelcentrum komt een einde aan het officiële gedeelte.

Festiviteiten
Vanaf 13.00 uur vinden er diverse festiviteiten plaats in en rondom het nieuwe OV-knooppunt, theater Islemunda, de bibliotheek en winkelcentrum Keizerswaard.

Rondrit Snerttram over nieuw tracé
Onder het genot van een kop snert met spek en roggebrood kunnen geïnteresseerden in een authentieke tram nader kennismaken met het nieuwe tracé. Gemiddeld elke 20 minuten vertrekt een tram en de rondrit duurt ongeveer een half uur. Gratis kaartjes zijn te verkrijgen n de foyer van theater Islemunda. 

Charles Dickens Fotostudio
In de foyer van theater Islemunda wordt de gelegenheid geboden om gratis een foto te laten maken in Dickens-sfeer. Bezoekers krijgen Dickens kleding aan en worden vervolgens in een nostalgische fotostudio door de fotograaf op de foto gezet. De foto in sepia krijgen zij direct mee, tevens kunnen zij de foto op een later moment nog downloaden van een speciale website. 

Kinderactiviteiten in bibliotheek
Ter gelegenheid van de opening van de ‘OV-knooppunt Keizerswaard’ zijn in de bibliotheek diverse leuke kinderactiviteiten. Zo kunnen de kinderen (én volwassenen) om 12.30 uur, 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur luisteren naar de mooiste winterverhalen van een prachtig uitgedoste Winterkoningin. Verder kunnen de kinderen in de bibliotheek met een tramkleurplaat aan de slag en deelnemen aan een quiz. 

Winters entertainment in en om winkelcentrum
Diverse winterse acts zorgen voor activiteiten en gezelligheid in en om het winkelcentrum.